Повітряні кульки, наповнені гелієм стали повсякденністю багатьох свят і вечірок. Такі кулі купують дітям просто так, колегам на іменини, дружинам на виписку з пологового будинку. На 1 вересня такі кулі зграями літають навколо шкіл, в суботні дні навколо рагсів. Такі кульки використовують для реклами, передвиборної агітації та інше та інше…

Виробники, відчувши вигоду, під будувалися і почали випуск наборів: балон з гелієм + кулька і ще деякі аксесуари. До речі, придбати такий набір можна тут або тут.у дочки майстра виготовив цю піч був день народження. Після свята залишилося кілька порожніх гелієвих балонів. Діаметр цих балонів – 30 см.якщо зробити з балона піч, то вона якраз підходить для піци.

У нього вже був досвід з виготовлення печі для піци, але піч виявилася не зовсім вдалою, піца не випікалася рівномірно. Ця піч для піци проектувалася для пропікання піци зверху і знизу з однаковою швидкістю. Це досягається за рахунок теплозахисного екрану під каменем, а також регульованого отвору для вогню в основі духовки. Майстер також хотів, щоб піч для піци була досить невеликою, щоб можна було брати її з собою в автопохід.

-термометр для печі;-кутова шліфувальна машина;-дриль;-свердла;-диск для різання металу 1 мм;-шліфувальний диск із зернистістю 120;-трубогиб;-коронка по металу 25 мм;-алмазний пильний диск;-порожній балон з-під гелію (можна з-під фреону);-болти (m2 x 6 мм і m4 x 10 мм);-листовий метал з нержавіючої сталі (600 мм x 1000 мм x 1200 мм);-круглий камінь для випічки;-решітка (діаметр 12 дюймів);-куточок (20 мм x 20 мм, товщина 3 мм, довжина 300 мм);-мідна трубка діаметром 22 мм;-мідне коліно 90 ° – 6 шт(сантехнічні з’єднання);-петлі;-засувка;-високотемпературна фарба;

Крок перший: дверіважним моментом при роботі з будь-якими ємностями є безпека.переконайтеся, що в балоні немає газу.

Просвердлите невеликий отвір в запобіжному випускному клапані.за допомогою кутової шліфувальної машини зріжте ручки і клапан. Ручки можна використовувати для виготовлення ніжок.відзначте положення двох дверей: одна буде використовуватися для завантаження і вивантаження піци, а інша буде використовуватися для розведення вогню.

Дверцята для піци повинна бути на 1/3 довжини циліндра і шириною приблизно 50 мм. Вона повинен проходити по всій стороні циліндра до самого широкого місця (радіус).

Двері для топки повинна розташовуватися прямо під дверцятами для піци і доходити до вигину в нижній частині циліндра (розміри приблизно, 210 мм x 150 мм).виріжте дві двері за допомогою кутової шліфувальної машини і відшліфуйте краю.

Крок другий: повітрозабірниквідверстіе в нижній частині духовки дозволить контролювати температуру духовки за допомогою контролю за кількістю надходить кисню.

Виміряйте відстань навколо задньої частини печі між краями дверцят. Тобто. Відстань, де будуть отвори.на 20 мм вище вигину балона в підставі проведіть горизонтальну лінію по всьому колу.проведіть другу лінію по колу на 50 мм вище цієї.

Тепер розмітьте 7 отворів розміром 50 мм x 50 мм через рівні проміжки.за допомогою кутової шліфувальної машини акуратно виріжте відмічені квадрати.відшліфуйте гострі краї.

Крок третій: засувкатепер потрібно зробити засувку для повітрозабірника. Засувка буде встановлена по внутрішньому діаметру.на аркуші нержавіючої сталі відзначте довжину повітрозабірника (від першого до останнього вікна). Ширина 75 мм, що на 25 мм ширше вікон. До цієї ширині дочертите ручку 65 мм x 60 мм. Кінець ручки закруглений. Виріжте і відшліфуйте заготовку.зігніть лист по діаметру печі.зігніть ручку приблизно на 50-60 ° назовні.прикладіть заготовку до внутрішньої частини циліндра і відзначте, де буде виступати ручка. В даному випадку, це 15 мм вниз від отворів і 130 мм в довжину. Виріжте в печі отвір для ручки.встановіть заготовку всередину печі, помістивши ручку в отвір.поставте засувку в одне з крайніх положень. Маркером відзначте на ній вікна (вони повинні збігатися з вентиляційними вікнами печі). Перевірте хід засувки. При переміщенні в крайні положення отвори повинні повністю відкриватися або повністю закриватися.якщо все правильно розмічено, виріжте отвори в засувці.далі відріжте п’ять 10-міліметрових відрізків куточка, вони потрібні для підтримки засувки.просвердлите отвір з одного боку куточка.встановіть засувку на місце.

Розмітьте і просвердлите отвір в стінці печі (під засувкою), так, щоб засувка спиралася на прикручені куточки. При цьому куточки встановлюються однією полицею до стінки печі, другий до нижньої частини засувки.

Крок четвертий: тепловий екстрантепловий екран спроектований так, щоб працювати аналогічно повітрозабірнику, тільки горизонтально. Це два диска з перекриваються отворами. Це дозволить регулювати кількість тепла, що надходить від вогню до каменю для піци. Теплозахисний екран буде розташовуватися під кутом і мати зазор збоку, щоб більша частина тепла могла потрапляти у верхню частину.спочатку потрібно виготовити картонний шаблон теплозахисного екрану.

На шматку картону намалюйте коло внутрішнього діаметра печі. З урахуванням нахилу зробіть з кола овал “витягнувши” край приблизно на 2,5 мм.виріжте шаблон. Перевірте його, встановивши всередину печі. При необхідності внесіть відповідні коригування. Кут “завалу” екрану приблизно 20 °. Екран буде розташовуватися приблизно на 5 мм (в самому близькому місці) нижче каменю для піци (на 20 мм нижче нижньої частини дверцят).

Відріжте один кінець овалу 50 мм від краю.

Перенесіть шаблон на метал два рази(для верхньої і нижньої пластини). По периметру нижньої пластини наріжте прямокутники приблизно 25 мм x 25 мм. За допомогою цих кронштейнів деталь буде кріпитися до корпусудочертіте ручку до верхнього листа, щоб можна було відкривати і закривати отвори. Розмір ручки 65 мм x 60 мм. Виріжте і відшліфуйте обидві заготовки.

Відзначте рівносторонні трикутники на одному з листів приблизно 90 мм x 130 мм (його потрібно обрізати на 20-30 мм, щоб вийшла трапеція), залишивши між ними зазор такого ж розміру.виріжте вікна.покладіть друге коло над першим і відзначте отвір.виріжте отвори на другому диску.просвердлите отвір по центру заготовок і встановіть в отвір болт. На болт потрібно накрутити дві гайки. Одну гайку затягуємо до упору, і потім послаблюємо. Другий гайкою контрим першу.

Далі просвердлите отвір в кожній кріпильному кронштейні, а потім загніть їх під прямим кутом.розмітьте і виріжте проріз для ручки теплозахисного екрану.встановіть екран всередині печі під правильним кутом. Позначте і просвердлите отвори в стінці печі співвісні отворам в кронштейнах.закріпіть екран гвинтами.

Крок п’ятий: решітка для камнякамень буде покладений на решітку, яка, в свою чергу буде спиратися на куточки.на 15 мм нижче дверцята намалюйте лінію по колу печі.відзначте положення кріпильних отворів для болтів для 5 куточків, і просвердлите їх.відріжте 5 куточків. Просвердлите в них отвори і прикрутіть на місце.

Піч для піци спроектована для рівномірного пропікання піци знизу і зверху. Розташування димоходу спроектовано таким чином, щоб тепло довше залишалося у верхній частині духовки. Димохід тут не звичайний, з мідної трубки. Для печі такого розміру знадобиться 6 димоходів з 22 мм труби.

Намалюйте пряму лінію на половині кола, протилежній стороні від дверцят піци і на 40 мм вище, ніж те місце, де буде стояти камінь для піци.

Знайдіть центр цієї лінії і позначте отвір діаметром 25 мм. Позначте ще 2 отвори по обидві сторони від нього з відстанню 50 мм між центрами отворів.

Виріжте отвори, при цьому отвори повинні відповідати з’єднувального сантехнічного куточка з міді.тобто куточки повинні щільно стати в посадочні місця.

Відкрутіть з кожного куточка по одній сполучної гайці. Розріжте їх уздовж на дві частини.накрутіть одну половину гайки на кути. Встановіть кожен кут в отвір і зафіксуйте другий гайкою. Відріжте 6 мідних трубок по 530 мм. Зігніть трубки слідуючи контуру верхньої частини печі.встановіть трубки в куточки і зафіксуйте гайками.

Крок сьомий: каменькамень для випічки потрібно вибрати відповідно до внутрішнього діаметром печі. Один край каменю потрібно відрізати на відстань 50 мм до центру.

Крок восьмий: петлі, ручки, термометрщоб двері відкривалися потрібно встановити петлі. На двері для піци встановлюється одна петля, на топку дві. Щоб двері довільно не відкривалися, встановлюються засувки.

Для контролю над температурою всередині печі (над і під піцою) майстер встановлює два термометра.

Верхній термометротметьте вертикальну лінію між димоходом і центром двері.позначте половину цієї лінії.просвердлите отвір, що підходить для щупа термометра, і закріпіть його наМісце.

Нижній термометрнайдіть відповідне місце між верхньою частиною теплозахисного екрану і підставою каменю для піци.розташуйте термометр зовні духовки, щоб переконатися, що він не торкається будь-яких частин духовки.просвердлите отвір і встановіть термометр.

Крок дев’ятий: ножкиеслі раніше відрізані ручки не підходять в якості ніжок, то потрібно буде їх виготовити. Всього потрібно чотири ніжки.для початку потрібно зробити шаблон з картону. Потім перенести його на лист металу. Вирізати і відшліфувати заготовки.зігнути заготовки, надавши їм потрібну форму. Далі потрібно просвердлити кріпильні отвори і прикрутити ніжки до нижньої частини печі.

Крок десятий: фарбуванняостанній крок-це фарбування печі високотемпературною фарбою. Перед нанесенням фарби необхідно очистити поверхню від старої фарби.

Піч готова і залишилося тільки випробувати її. За словами майстра, ця піч відмінно підходить для приготування піци. В якості палива він використовує деревне вугілля.що стосується налаштувань, то у нього завжди тепловий екран закритий, а повітрозабірник завжди відкритий.

Джерело (source)