Кабачки-це не тільки інгредієнт для приготування овочевого рагу, але і десертів. З них можна зробити солодкі, смачні цукати з будь-яким фруктовим смаком на ваш вибір. Це корисне ласощі, яким легко можна замінити цукерки.

Інгредієнти:

  • кабачки;
  • цукор;
  • цукрова пудра;
  • фрукти, ягоди або фруктовий сік.

Процес приготування цукатів з кабачків

Для приготування цукатів підходять злегка перезрілі кабачки. Вони краще тримають форму, тому не розваряться в процесі готування. Кабачки очищаються від шкірки, нарізаються кружечками, і вичищаються від насіння. Потім їх потрібно порізати кубиками з довжиною сторін по 2-3 см.

Подрібнені кабачки потрібно зважити. На 1 кг кубиків додається 200 гр. Цукри.

Кабачки перемішуються з ним в каструлі, і залишаються на ніч, щоб з’явився сік.

До ранку кабачки зменшаться в обсязі, і будуть практично плавати у власному соку. Як це станеться, до них вноситься смакова добавка. Це можуть бути будь-які фрукти, ягоди або сік з яскравим смаком. В даному випадку половина порції кабачків буде готуватися з замороженою журавлиною, а друга з соком ананаса і манго.

Якщо додаються ягоди або фрукти, то їх потрібно переробити в пюре.

Потрібно вливати як мінімум 1 стакан добавки на кожен кілограм кабачка. Потім вони встановлюються на плиту і варяться.

Кабачки доводяться до кипіння, і варяться на повільному вогні з періодичним помішуванням 5 хвилин. Потім варіння припиняється до повного охолодження. Треба кип’ятити їх і варити по пару хвилин не менше трьох разів, щоб сироп повністю вбрався в шматочки. Паузи між варінням можна робити тривалістю від пари годин до цілої ночі.

При черговій варінні, коли сироп практично випарується, потрібно не чекаючи початку пригорання, перекласти шматочки на електросушарку. Замість неї можна використовувати духовку, залишаючи її дверцята прочиненими. Температура сушки близько + 70 с.

Залежно від можливості сушарки та кількості цукатів, процес сушіння може зайняти 10 годин і більше. Коли шматочки перестануть липнути, але при цьому ще будуть зберігати м’якість, їх слід зібрати і пересипати цукровою пудрою.

Такий десерт відмінно зберігається, але навряд чи він довго затримається, так як виходить дуже смачним.

Дивіться відео