Рецепти квашеної капусти незмінні – сотні років тому предки заготовляли качани таким же чином, як ми зараз. За довгий час існування рецептів квашеної капусти вдалося виявити закономірність між фазою місяця і смаком готового продукту. Досвідченим шляхом люди з’ясували, на який місяць квасити капусту можна, а коли ні, тому ми пропонуємо кращі дні за місячним календарем, щоб квасити. Капуста.

Коли найкраще квасити капусту за місячним календарем

Якщо ви допитливо прошерстите інтернет в пошуках місячних днів, сприятливих для квашення капусти, знайдете неймовірну кількість взаємовиключних рекомендацій. До якого висновку ми прийшли: м’якою і кислою капуста найчастіше виходить, якщо квасити в повний місяць або перші дні після нього. Щоб капуста вийшла особливо хрусткою, гармонійною, шукайте в місячному календарі 5-6 днів після закінчення молодика. Зростаюча місяць з 10 по 24 числа — в цілому відповідний час для будь-яких маринувань і солінь. Квашені і мариновані овочі, заготовлені на зростаючу місяць, добре зберігаються і виходять хрусткими і смачними. Це найбільш сприятливий час для того, щоб займатися квашенням овочів. Рецепти заготовок на зиму ви знайдете в цій добірці>>>>

Астрологами перевірена й інша система розрахунку, що враховує не тільки зростання або спадання місяця, але і знак зодіаку, в якому місяць знаходиться в день квашення. Для квашення капусти орієнтуйтеся на зростаючу місяць під знаком тельця, близнюків, лева, стрільця і козерога. Не рекомендується заквашувати будь-які продукти, коли місяць потрапляє в сузір’я діви, риб, рака. Є і нейтральні дні: овен і скорпіон. Нічого не зустріли про квашення капусти у водолії і терезах, будемо раді вашим коментарям і спостереженням.

Кращі дні в 2021 році для приготування квашеної капусти за місячним календарем

Жовтень: 2-3, 9-13, 21-25

Листопад: 6-10, 18, 20-22, 25-27

Грудень: 3-6, 15-18, 23-24

Умовно-сприятливі дні в 2021 році для приготування квашеної капусти за місячним календарем

Жовтень: 8, 18

Листопад: 4-5, 15-17

Грудень: 2-3, 12-14, 30-31

Несприятливі дні в 2021 році для приготування квашеної капусти за місячним календарем

Жовтень: 1, 4-5, 16-17, 20, 26-28, 30-31

Листопад: 1-2, 13-14, 19, 23-24, 28-29

Грудень: 9-11, 19, 21-22, 25-26

Молодик

Жовтень: 6; листопад: 5; грудень: 4

Повний місяць (квасити не можна)

Жовтень: 20; листопад: 19; грудень: 19

Секрети хорошою квашеної капусти

1 смак квашеної капусти залежить не тільки від вдалого дня за місячним календарем, але і від самої капусти в першу чергу. Для засолювання підходять тільки ретельно дозрілі світлі качани пізніх сортів. Якщо капуста недостигла, її листя будуть темно-зеленого кольору. У них недостатньо соковитості і цукрів для успішного бродіння. Голландські і китайські сорти також не підходять для закваски. Приступаючи до закваски, спробуйте листочок капусти на смак. Якщо капустяний лист гіркий, не рубайте качан, всі зусилля пропадуть марно.

2 важливий компонент, який слід ретельно вибирати для рецепта-сіль. Для соління продукту не можна використовувати йодовану сіль. Йод уповільнює молочнокисле бродіння, яке для якісного результату має бути активним. Йод, що міститься в солі, провокує потемніння і м’якість капусти. Вибирайте кам’яну сіль середнього, крупного помелу.

3 для квашення капусти не підходить алюмінієвий посуд. У ній капуста придбає присмак металу, потемніє і стане непридатною.

Цікавий факт: у медичному журналі індіанців аппалачів попереджають, що під час менструації не можна готувати соління і квашення, тому що продукт зіпсується. Мабуть, статистично це якось співвідноситься з повним місяцем. Ніколи не готуйте квашену капусту при повному місяці.