Гарбуз не тільки дуже корисний плід, але і дуже смачний. Зараз ви познайомитеся з рецептом, як з одного гарбуза зробити дві чудові солодощі. Таке частування порадує не тільки вас своїм чудовим смаком, але і особливо ваших дітей.

Інгредієнти:

  • – гарбуз-4,8 кг.;
  • – цукор-3,5 кг.;
  • – лимон – 1 шт.;
  • – апельсин-2 шт.;
  • – кориця – за смаком;
  • – агар-агар-1 ст. Ложка на літр сиропу.

Як з гарбуза зробити мармелад і цукати

1. Гарбуз розрізати на великі шматки.

2. Очистити від насіння, зрізати кірку.

3. Очищену і нарізану на невеликі кубики гарбуз скласти в каструлю, засипати цукром. Залишити 3-4 години, поки не дасть сік.

4. Поставити каструлю з гарбузом на слабкий або середній вогонь, довести до кипіння, прибрати нагрів, дати охолонути до кімнатної температури. Повторити дію ще 2 рази.

5. У гарячий сироп з гарбузом додати корицю, розрізані на 4 частини апельсини і лимон. Проварити ще 5 хвилин.

6. Шматочки гарбуза викласти на папір для запікання, підсушити в духовці при невеликій температурі. Готові цукати посипати цукровою пудрою, перекласти в банку. Зберігати можна при кімнатній температурі.

7. Сироп, що залишився довести до кипіння, влити розчинений в теплій воді агар-агар, проварити три хвилини.

8. Розлити по банках. Зберігати при кімнатній температурі.