Гарбуз не тільки дуже корисний плід, але і дуже смачний. Зараз ви познайомитеся з рецептом, як з одного гарбуза зробити дві чудові солодощі. Таке частування порадує не тільки вас своїм чудовим смаком, але і особливо ваших дітей.
Інгредієнти:
- – гарбуз-4,8 кг.;
- – цукор-3,5 кг.;
- – лимон – 1 шт.;
- – апельсин-2 шт.;
- – кориця – за смаком;
- – агар-агар-1 ст. Ложка на літр сиропу.
Як з гарбуза зробити мармелад і цукати
1. Гарбуз розрізати на великі шматки.
2. Очистити від насіння, зрізати кірку.
3. Очищену і нарізану на невеликі кубики гарбуз скласти в каструлю, засипати цукром. Залишити 3-4 години, поки не дасть сік.
4. Поставити каструлю з гарбузом на слабкий або середній вогонь, довести до кипіння, прибрати нагрів, дати охолонути до кімнатної температури. Повторити дію ще 2 рази.
5. У гарячий сироп з гарбузом додати корицю, розрізані на 4 частини апельсини і лимон. Проварити ще 5 хвилин.
6. Шматочки гарбуза викласти на папір для запікання, підсушити в духовці при невеликій температурі. Готові цукати посипати цукровою пудрою, перекласти в банку. Зберігати можна при кімнатній температурі.
7. Сироп, що залишився довести до кипіння, влити розчинений в теплій воді агар-агар, проварити три хвилини.
8. Розлити по банках. Зберігати при кімнатній температурі.